VIDEO: Gaćice koje štite od silovanja: Imaju bravu, kameru, GPS…!!!

Djevojka iz Indije je ovaj neobičan komad donjeg rublja opremila za nešto više od 400 kuna. Gaće su također neprobojne jer su od materijala koji se stavlja u pancirke…

Indijka Seenu Kumari kreirala je gaćice koje, kako ona tvrdi, štite od silovanja. Njezin izum sadrži i GPS alarm za hitan poziv policiji, bravu zaštićenu šifrom te kameru koja može snimiti napadačevo lice.

Djevojka je ovaj neobičan komad donjeg rublja opremila za nešto više od 400 kuna. Gaćice su također neprobojne jer su od materijala koji se stavlja u pancirke pa ih tako ne može zarezati ni nož.

Seenu je rođena u siromašnoj obitelji u indijskoj državi Uttar Pradesh gdje seksualni napadi i silovanja na ulicama nisu rijetko viđena scena.

– Stavila sam bravu koja se ne može otvoriti sve dok se ne unese šifra. Također sam instalirala elektroničku spravu koja ima GPS i jedinicu za pozivanje. Kada netko pokuša maltretirati ženu, ova naprava automatski će poslati poruku članovima njezine obitelji i policiji koja će pomoću GPS lokatora znati gdje se točno napadnuta nalazi. Žene ovo ne moraju stalno nositi, već kad se kreću same ili procjene da je područje u kojem se nalaze opasno – pojasnila je Seena.

Prototip svojih zaštitnih gaćica poslala je Nacionalnom fondu za inovacije u Allahabadu te čeka da joj odobre patent, piše Daily Mail.

Pročitaj više: