Posao iz snova: Djevojka otkrila kako se obogatila preko Instagrama.

Gabi Epštain (Gabby Epstein), koja ima 1,8 miliona pratilaca na Instagramu otkrila je tajnu svog uspjeha. Naime, Gabi koja ima samo 23 godine, zarađuje od svog posla ali i uživa u njemu. Ova plavokosa blogerka je postigla veliki uspjeh na društvenoj mreži Instagram i sada zarađuje više nego dok se bavila modelingom.

Ona je odlučila da ženskom dijelu populacije otkrije tajnu kako je proputovala svijet. Studirala je biomedicinske nauke poslije srednje škole, i kaže da je nova profesija putem društvenih mreža bila slučajnost. – Počela sam da objavljujem slike, kada su mi prijatelji rekli da instaliram Instagram aplikaciju, tada sam bila na sredini školovanja, a malo sam se i bavila modelingom – rekla je Gabi..

Dodaje da je na svu sreću tada bila u mogućnosti da posjeti neka predivna mjesta i da objavljuje slike odatle. Pronašla sam zabavu u svemu, objavljivala sam slike svog psa, prijatelja, predivna mjesta dok sam putovala i mislim da se ljudima dopala moja autentičnost.

– Počelo je sa brendovima i kompanijama koji su mi poklanjali svoje proizvode, sve u svrhu promocije njihovih prouzvoda i usluga na mom Instagram profilu. Vremenom je ovo postao moj posao iz snova – kazala je Gabi..

Proputovala je Evropom za dva mjeseca, radeći i slikajući se u različitim hotelima u Grčkoj, Italiji, Francuskoj i Maroku.  Zavisno od toga šta je promovisala, zarada je vremenom sve više rasla. Počela je da promoviše mnoge svjetske brendove.

– Tada sam shvatila da sam pronašla svoj posao iz snova i nisam mogla da vjerujem koliki je utjecaj društvenih mreža – izjavila je Gabi. Najbolje od svega u ovom poslu je to što uvijek sama može da bira koga želi da promoviše. Sve što dobije od proizvoda prvo proba kako bi sa sigurnošću mogla da ih preporuči svojim fanovima, ističe mlada blogerka..

Loša strana njenog posla je u tome što uvijek može pročitati i uvredljive komentare, pa neki mogu biti i nepristojni.  Ipak sve to je zanemarljivo u poređenju sa onim šta vam ovakav posao nudi, putujete i jedino što vam je potrebno jeste laptop, telefon, dobre slike i da svu tu zabavu prenesete na društvene mreže.

– Moj savjet svim mladim djevojkama je da kreiraju sopstveni identitet i izvan društvenih mreža – rekla je uspješna blogerka. .

Izvor: avaz.ba

Pročitaj više: