OVO SE DOGODI KAD VJETAR ODNESE SKAKAČA PREKO REKORDA SKAKAONICE!!!

Mladi japanski skakač Ryoyu Kobayashi može biti sretan što je prošao bez težih povreda nakon što ga je ovog vikenda vjetar u Sapporu odnio iznad rekorda skakonice i onemogućio mu sretno prizemljenje.

Igre u Pjongčangu još jednom su potvrdile da je doba japanske dominacije skijaškim skokovima daleka prošlost, ali na domaćem terenu i dalje su odlični, pogotovo ako im vremenski uvjeti pomognu.

Međutim, pretjerana pomoć vjetra može biti i jako opasna, što je okusio ovog vikenda Ryoyu Kobayashi u Sapporu. Japanski 21-godišnji skakač otpuhnut je daleko iznad rekorda skakaonice koji iznosi 146,5 metara, ali nije imao nikakve izglede sigurno prizemljiti, prenosi “tportal“…

Ryoyu koji ima i starijeg brata Junhira na ZOI-ju je završio među deset najboljih u svim takmičenjima, ali može biti sretan što ovom prilikom nije teže povrijeđen.

Ovaj incident jasno pokazuje zašto se tolika pažnja pridaje jačini vjetra tokom takmičenja u skijaškim skokovima, jer pustiti skakača niz skakonicu u opasnim uslovima može jako loše završiti.

Više pogledajte u priloženom videu:

Izvor: haber.ba

Pročitaj više: