(2 VIDEO) TKO ne voli gledati HRVANJE U ULJU dviju djevojaka ??? Nisu ni momci u Turskoj loši…

Uz žensku odbojku, hrvanje u blatu i ulju je muški najdraži sport za gledanje.

Hrvanje je borilačka vještina, ali i standardni olimpijski sport. Riječ je o borbi dva protivnika čiji je cilj protivnika savladati koristeći različite zahvate, ali su pri tome zabranjeni udarci bilo koje vrste. Hrvanje je jedan od najstarijih sportova općenito, kojim su se bavili još u doba stare Grčke, a u programu je modernih Olimpijskih igara od prvih dana do danas.

Kao tradicionalni sport hrvanje se razvilo u velikom broju stilova i pravila, od sumo hrvanja, juda do različitih varijanti slobodnih stilova. Često se primjenjuje u vojničkom treningu tzv. borbe prsa u prsa. Svim tim stilovima zajedničko je da je zabranjeno udaranje protivnika rukama, nogama, laktovima ili glavom, kao i nesportski potezi kao što su grebenje, ugrizi, zahvati prema genitalijama i sl. Razlika između pojedinih stilova je u trajanju borbe (broj i trajanje perioda), bodovanju pojedinih zahvata, popisu dozvoljenih zahvata i sl.

Cilj hrvačke borbe, ovisno o stilu, može biti:

  • napraviti takav zahvat kojim se protivnika sruši na pod i dovede u potčinjen položaj. Najčešće je poznat zahvat tuš, koji opisuje situaciju u kojoj je jedan hrvač protivnika uspio položiti na leđa tako da su protivniku obje lopatice čvrsto pritisnute na podlogu.
  • srušiti protivnika na pod
  • postići da protivnik dodirne pod bilo kojim drugim dijelim tijela osim stopalima ili ga izgurati iz prostora predviđenog za borbu (to je npr. pravilo u sumo hrvanju)
  • podignuti protivnika iznad visine glave
  • dovesti tijelo protivnika u potčinjen položaj na neki drugi propisani način

Celina i Melissa imaju tri runde ispred sebe u hrvanju u ulju!

Kako njihovo natjecanje izgleda pogledajte u odličnom video klipu niže.

Ukoliko vam se sviđa pošaljite prijateljima…

Ovako to rade na tradicionalan način u Turskoj:

LudiloBrale.Com

Pročitaj više: